[ Generalna ] 12 Januar, 2017 09:35

I kiša miriše, i sneg miriše, i trag voza ima svoj miris. I tuga miriše i smrt miriše. I rađanje miriše i život ima svoj miris. To je ustvari smisao svega.
Jer, kako mirišeš, tako zračiš, tako privlačiš i tako to ide u krug.
Svako jutro izaberem kako ću da mirišem ovog dana:
-tuširanje sa kupkom mirisa jasmina
-perem zube pastom jakog mint mirisa
-parfem neodoljive mirisne note
-krema blagog ružinog mirisa...
I evo, odabrala sam miris za ovaj dan. Slučajno ili ne, ali ovakvu sliku o sebi danas šaljem. Mirisnu, u svakom slučaju!
 
Zato, mirišite svoj svet i kad idete u prodavnicu i prošetate usput psa. I kad vas pozovu na neobavezan sastanak važno je kako mirišite. I kad dođe iznenada brza pošta i kad slučajno povezete nekog usput. I kad kuvate, kad ste tužni, kad ste malaksali i bezvoljni...
Miris jevažan!
Odajte miris ovom hladnom danu!
Pokažite kako vi to danas znateLaughing 
 
 
[ Generalna ] 10 Januar, 2017 11:53

Brate mili jutro je počelo sa  -21,5 stepen. Da ne poželiš da ustaneš. Upotrebila sam onu čuvenu da li da ustanem ili da odustanem?Cry
Obaveze su tu, deca, muž, posao, doručak...svako nešto želi, svako ima plan za danas.
Koga ustvari briga koliko je stepeni, da li auto hoće da upali. Očisti sneg, spremi najtopliju garderobu, naloži, daj ovo, daj ono...Alo, pa tek je 7,32 min a ja vec pala s nogu.
 
Razmišljam, u svakom slučaju bolje i sva ova muka nego npr. da je 04.08 pa u 7,32 već uzavire beton, 40 stepeni u plusu, kratka suknja, majica na bretele, sve ispalo. Salo se ljulja kao puding kipi sa svih strana.
 
Ovako utegni se, zategni, pojedeš slanine za fruštuk i ajmo u nove radne pobede Embarassed
 
Ima nečeg lepog i na ovom minisu. Samo zavisi kako gledaš na stvari.  
 
[ Generalna ] 09 Januar, 2017 13:11

Poželeću pesmu...zamisliću violinu,poželeću sunce...ipak, se moram zadovoljiti pahuljama, poželeću zdravlje, mir i sreću. Moraću da se potrudim i budem dobra sa onim od goreInnocent.

Možda su moje želje velike, nedostižne ali imam pravo da ih želim, i to mi ne može niko uskratiti. Jer, uverila sam se mnogo puta a sad ću pokušati i tebe da sve što poželim, treba samo poželeti jako. Kako vibriramo, svemir tako oseti. Koliko tražiš, toliko!

Da li onda jednako dobiju oni što ne traže ništa, oni prazni i bez želja kao i oni što imaju mnogo toga da požele. Naravno! 

Kako kucaš tako će se otvoriti.

Nikada ne treba biti sakriven od želja, čekati bolje sutra i neki novi bolji život.

Zato živimo danas, sad u ovom trenutku, širom otvorenih srca za novo prihvatanje i ostvarenje snova.

Odo nešto lepo da poželim za danas!Tongue out 

[ Generalna ] 04 Januar, 2017 22:28

O da!Još jedno divno praznično veče...Prvi ozbiljniji sneg, prelep pogled kroz prozor...

Unutra se širi porodična atmosfera, miris čaja-vanila i cimet, pita sa jabukama...Mmmm, divno. 

Ne želim da ikada prođe ova noć, zima, sneg i sve što ovom ugođaju daje smisao. Tako je malo potrebno za sreću. Treba zahvaliti Bogu za sve što imamo, za ovu prelepu noć, za porodicu, za šaku sreće i ovu šoljicu čaja.

Jer, nismo ni svesni koliko je trenutno gladnih, bez vunenih čarapa, bez topline doma, uopšte bez krova. A sigurno bi i oni želeli da ih neko zagrli ove snežne noći...ko zna. Gladni stomaci, oči pune nade, šake prezeble a srce bez topline. Ostavljena, napuštena deca, davno zaboravljena, bez jelke, bez paketića, bez majke i lepe reči. Strašno!

Ipak bi možda bili srećni da znaju da neko poput mene noćas misli na njih. Univerzumu šaljem svu svoju ljubav njima, njihov bol delim, osećam njihov vapaj.

Sutra pravac učiniti neko dobro delo!

Jer, samo je balans bitan!!! 

[ Generalna ] 03 Januar, 2017 22:33

 (Dalje)